tiistai 5. syyskuuta 2017

Sadepäivän voisilmäpullat


Syksy tuo tullessaan entistä enemmän sadepäiviä, ja vaikka nyt nautimmekin mitä ihanimmasta auringosta, lupaa säätiedote jotain ihan muuta viikonlopulle. Itse en kuitenkaan ole täällä kärsimässä syyskuun sään muutoksesta, vaan suuntaan minilomalle Roomaan. Jäätelöä siis tiedossa!

Mutta jos olisin kotona, voisin vaikka leipoa pullaa. Se jos mikä tuo pehmeää lohtua synkkäänkin päivään. Ja voisilmäpullat jos mitkä ovat tähän tarkoitukseen ihan ykkösiä! Käytin näissä Valion ohjetta. En ymmärrä miksi leivon niin aniharvoin pullaa (tai yhtään mitään). Nämä sain aikaiseksi kesälomalla, mutta pitää yrittää ottaa tavaksi muulloinkin.

Voisilmäpullat


2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa (alkup. ohjeessa 1,5)
n. 8 dl jauhoja
75 g voita

75 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 dl jauhoja

1 kananmuna voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot joukkoon, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikinaa muutama tunti.

Vaivaa taikina, leivo se tangoksi ja leikkaa 16 palaan. Pyöritä pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle. Kohota. Painele pulliin kuopat ja voitele munalla. Lisää jokaiseen koloon n. 1 tl voita, 0,5 tl sokeria ja 0,5 tl jauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 min (tai kunnes kypsiä). 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti