tiistai 12. joulukuuta 2017

Suklaamousse, tai ainakin melkein



Olen tänä syksynä inspiroitunut näemmä kaikkein eniten ruokakauppojen omista lehdistä ja niiden ohjeista. En ole kuluneina kuukausina kokannut juuri mitään uutta, tai ainakaan kovin julkaisukelpoista, mutta itsenäisyyspäivänä intouduin kokeilemaan mustikkamocktaileja ja aikaisemmin puolukkaista pannacottakakkua.

Myös nämä suklaamousset kuuluivat itsenäisyyspäivän menuun ja niiden ohje on Lidlin lehdykästä. Tosin minun kohdalla tapahtui klassisesti, ettei mousse oikein onnistunut (olenkohan koskaan saanut tehtyä tasaisen ilmavaa moussea?). Pienensin määriä ja jossain kohti tuli joku virhe, sillä valkuaiset eivät vaahtoutuneet vaan muuttuivat kastikemaiseksi. Noh, ihan kiva suklainen (siis todella suklainen!) jälkkäri näistä saatiin, mutta laitan tähän varmuuden vuoksi määrät kuten alkuperäisessä ohjeessa.



Suklaamousse


150 g kermaista maitosuklaata (Bellarom)
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa

granaattiomena siemeniä, vadelmia tms
50 g suklaata koristeluun

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää valkuaisten kanssa puolet sokerista ja ripaus suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota keltuaiset ja loppu sokeri. Lisää suklaasula vähitellen. Sekoita valkuaisvaahto suklaaseokseen muutamassa erässä, varovasti sekoitellen. Jaa mousse annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele.


2 kommenttia:

  1. Voi miten kivoja kuvia! Tuo on totta, että ohjeiden pienentäminen ei aina onnistu, vaikka periaatteessa pitäisi mennä ok. :) Minäkin tykkään Lidlin lehdestä, otetaan se aina kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Mulla kyllä usein menee pieleen juuri sen takia, että ohjetta ei voi suoraan pienentää samassa suhteessa. Ehkä pitäisi vaan aina tehdä reilusti iso annos :D Lidlin lehti on kyllä kiva!

      Poista