tiistai 26. syyskuuta 2017

Ruskaretken evässämpylät



Jos ei ole eväitä, se ei ole mikään retki. Ja jos lähtee syksyiselle ruskaretkelle, on eväät siis välttämättömät. Me kävimme viime viikonloppuna jo jonkinlaiseksi perinteeksi muodostuneella Aavasaksan-päiväretkellä ja vaikka lähdimme liikenteeseen aamusta, olin ehtinyt paistaa meille tuoreet sämpylät. Kiitos yön yli jääkaapissa tekeytyvän taikinan. 

Yön yli kohotettavat evässämpylät


1,5 dl maustamatonta jugurttia
1,5 dl maitoa
1/3 palaa hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita jugurtti ja maito. Lisää hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja öljy. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita hyvin. Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin kohoamaan yön yli.

Leivo seuraavana aamuna jauhojen avulla taikinasta tanko ja leikkaa kahdeksaan osaan. Leivo sämpylöiksi ja nosta pellille. Pidä peltiä 40-asteisessa uunissa noin 20 min. Nosta pelti pois ja kohota lämpötila 225 asteeseen. Paista kypsiksi noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti