torstai 10. elokuuta 2017

Jotain arkista: broilerin jauhepihvit


Onko arki painanut päälle jo sielläkin? Minun loma loppui maanantaina, joten arkea on eletty jo useampi päivä. Henkinen arki alkoi kyllä jo viikko aikaisemmin, kun toinen meistä palasi töihin. Ei enää hitaita aamupaloja miettien päivän ohjelmaa, saati ulko- tai kotimaan matkoja, ei edes pieniä retkiä. Onneksi elokuu on muutoin ehkä parasta aikaa vuodesta ja kesä jatkuu vielä hetken.

Arkena maistuu yleensä kaikki nopea ja helppo, tai sitten joku sellainen ruoka, jota voi valmistaa kerralla useamman päivän satsin. Kuten nämä broilerin jauhelihasta tehdyt pihvit, joiden perusohjeen opin jo kotitalouden tunnilla yläasteella. En muista ohjetta tarkalleen, mutta ananasmurskaa ja kermaviiliä niihin ainakin tuli. 

Broilerin jauhepihvit


1 prk kermaviiliä
1 tlk ananasmurskaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
reilusti mustapippuria
+ omia mausteita
1/4 dl lehtipersiljaa silputtuna
400 g broilerin jauhelihaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Mausta oman maun mukaan (itselläni oli näiden mainittujen lisäksi jotain ikivanhaa chicken&steak -mausteseosta, sopi hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti.

Taputtele taikinasta pihvejä suoraan leivinpaperin päälle pellille. Voit käyttää öljyä apuna. Paista 200-asteessa keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes pihvien pinta on hieman ruskistunut. Tarjoile kermaviilikastikkeen, perunamuusin ja tuoreiden kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti