sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Makea BLT-leipä



Kesälomaamme näköjään kuuluu nykyään suolaisenmakeat aamupalat. Ainakin, jos muistelee viime kesän Berliinin-reissun Silo Coffeen pekoni-uppomuna-siirappi-tilli-pannareita tai tämän kesän Amsterdamin The Breakfast Clubin makeaa BLT-leipää. Molempia on pitänyt kokeilla myös kotona, sillä pekonin ja vaahterasiirapin yhdistelmä on uskomattoman hyvä, jos ylipäätään pitää suolaisen ja makean sekoituksesta.

En tiedä onko alkuperäisessä makeassa BLT:ssä vaahterasiirappia sellaisenaan, mutta kotikokille se on ainakin helpoin vaihtoehto. Klassinen BLT on tietenkin aina hyvä, mutta siirappi tekee siihen kivan lisätwistin. Sopii varmasti yhtä hyvin lounaaksi kuin aamupalaksikin!

Makea BLT


leipää
2 pekonisiivua per leipä
salaatinlehtiä
muutama tomaattisiivu per leipä
majoneesia
vaahterasiirappia
(pallobasilikaa)

Leikkaa leipä reiluiksi siivuiksi. Paahda siivut molemmin puolin pannulla. Paista pekoni rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle jäähtymään ja valuttamaan ylimääräiset rasvat.

Sivele leivät majoneesilla. Laita leivän päälle ensin salaatinlehdet ja sitten jäähtyneet pekonisiivut. Valuta pekonisiivujen päälle hieman vaahterasiirappia. Nosta tomaattisiivut päällimmäiseksi ja koristele halutessasi esim. pallobasilikan pienillä lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti