tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kreikkalais-suomalainen juhannusmenu




Juhannus on jo menneen talven lumia (ok, pakko olla kuitenkin vähän tyytyväinen siihen, että juhannuspäivänä paistoi edes jossain määrin aurinko ja lämpötilakin oli ihan siedettävä grillaamiseen), joten on hieman huono ruokabloggaaja -fiilis, kun juhannusmenu tulee näin jälkijunassa. Ehkäpä saan tsempattua blogin suhteen kesälomalla. Tai sitten vielä vähemmän.



Me vietimme juhannusta varsin rauhallisissa merkeissä ja aatto meni kahta terassia huoltaessa. Lauantaina pääsimme perinteiseen fiilikseen, kun saimme vieraita ja pöhäytimme grillin tulille ensimmäistä kertaa koko kesälle.



Menusta muodostui hassusti kreikkalais-suomalainen, ja mukana oli vieläpä savolainen juhannusrieska, jota mummoni teki aina lapsuudessani. En kylläkään tiedä, oliko omani ihan samalla ohjeella, mutta onnistuin yhdistelemään löytämiäni ohjeita niin, että aika lähelle ehkä päästiin. Se on sitten eri asia, onko juhannusrieska mikään makuelämys.



Kreikkalais-suomalainen juhannusmenu


savolainen juhannusrieska
kreikkalainen salaatti
tsatsiki
ezme
viinilehtikääryleet
perunanyytit
valkosipuli-rosmariinikanaa
grillimakkaraa
letut mansikoilla


Tsatsikin ja ezmen ohjeet seuraavat perässä. Lettuohje löytyy täältä ja jälkiruokamestarina toimi rakas aviomieheni, minä vatkasin vain kermavaahdon. Ihanan stressivapaata!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti