tiistai 28. helmikuuta 2017

Espanjalainen uunimunakas



Asuin vuosia sitten hetken aikaa Espanjassa ja vaikka opiskelijaelämää elinkin, tuli paikallisia ruokia kokeiltua aina mahdollisuuksien mukaan. Espanjalainen perunamunakas eli tortilla oli mielestäni hieman tylsä sellaisenaan, mutta yhdistettynä vaikkapa chorizo-makkaraan tilanne onkin jo ihan eri. Tämä munakas sopii hyvin arki-iltojen ruuaksi, ja miksi ei vaikkapa brunssille.


Espanjalainen uunimunakas


4 keskikokoista keitettyä perunaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
voita paistamiseen
50 g chorizoa
10 kirsikkatomaattia
3 kananmunaa
3 rkl maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
50 g vuohenjuustokuutioita
rukolaa
mustapippuria

Kuori ja kuutioi keitetyt perunat. Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa chorizot paloiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kananmunat, maito, suola ja valkopippuri.

Paista perunoita ja sipuleita pannulla voissa, kunnes niissä on ruskea pinta. Lisää chorizot ja kirsikkatomaatit. Siirrä ainekset pannulta pieneen uunivuokaan (jos et ole paistanut niitä valurautapannussa). Kaada munaseos päälle. Lisää vuohenjuustokuutiot. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes munakas on hyytynyt. Rouhaise päälle mustapippuria ja lisää rukola. Tästä määrästä riittää kahdelle.


2 kommenttia:

  1. Munakkaat passaavat niin mainiosti mihin aikaan vaan päivästä. Meillä niitä popsitaan aamupalaksi, lounaaksi, päivälliseksi ja välillä myös iltapalaksi. Aina yhtä hyvää. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä ihan totta! Meilläkin tehdään tosi usein munakasta aamupalalle, lounaaksi ja illallakin. Tosin nuo aamupala- ja lounasmunakkaat eivät yleensä sisällä näin paljon täytteitä, usein pelkkää juustoa ja rukolaa :)

      Poista