perjantai 6. tammikuuta 2017

Munakasleivät aamupalalle (+tomaattihillo)



Aamupala on toisinaan päivän kohokohta ja vähintäänkin viikonloppuisin tai lomalla ollessa. Söimme New Yorkin -reissulla kaksi aamupalaa hotellin ulkopuolella ja toinen niistä oli Green Pointissa Brooklynissa sijaitseva ihana Five Leaves. Tämä munakasleipä sai inspiraationsa suoraan paikan scrambled egg sandwichistä, joka tarjoiltiin cheddarin ja tomaattihillon kera.

Vaikka leipä ei ulkoisesti muistuta pehmoista esikuvaansa, on annoksessa käytetty samoja makuja. Ja voi vitsi, että tuli ehkä maailman paras aamupalaleipä! Seuraavana aamuna laitoimme kokeeksi leivän väliin vielä siivun kylmäsavuporoa, sekin sopi tähän erinomaisesti.


Munakasleivät


2 isoa siivua rapeakuorista vaaleaa leipää
voita leivän päälle ja munakkaiden paistamiseen
jotain hyvää juustoa (esim. cheddar tai manchego)
2 kananmunaa
0,5 dl täysmaitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
4 rkl tomaattihilloa
1 kevätsipulin varsi

Leikkaa leipäsiivut kahteen osaan. Kuumenna pannu ja paista leipiä kuivalla pannulla molemmin puolin kunnes pinta on ruskistunut hieman. Sivele leipien päälle hieman voita ja laita reilut juustosiivut. 

Sekoita kulhossa munat, maito, suola ja valkopippuri. Pyyhi pannulta leivänmurut ja säädä keskilämpöiseksi. Laita pannulle nokare voita ja kaada puolet munakastaikinasta. Odota, kunnes munakas on lähes kokonaan hyytynyt ja käännä toinen puoli toisen päälle. Leikkaa munakas kahtia ja nosta juustolla päällystetyn leivän päälle. Tee toinen munakas.

Lisää leivän päälle tomaattihilloa ja kevätsipulia. Tarjoile heti.



Tomaattihillo


1 prk tomaattimurskaa
2 rkl viinietikkaa
0,5 dl fariinisokeria
ripaus chiliä
ripaus suolaa
mustapippuria

Lado kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 30min tai kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Purkita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti