perjantai 20. tammikuuta 2017

Kanelipullat tuorejuustokuorrutteella



Miten olinkaan unohtanut postata nämä ihanat pullat! Tein näitä jo aiemmin syystalvella, mielessäni Amerikan matkoilta tutut, tuorejuustolla kuorrutetut kanelipullat. Oikeastaan en edes muista, olenko varsinaisesti syönyt kyseisiä pullia Jenkeissä, vai olenko vain kuolannut niitä. Joka tapauksessa näistä tulee mieleen se, kun kävelee ostoskeskuksessa ja yhtäkkiä vastaan leijailee kotoisa korvapuustien tuoksu. Yleensä nurkan takaa löytyy Cinnabon, jonka jääkahvit maistuvat nekin kanelipullalle.


Kanelipullat tuorejuustokuorrutteella


2,5 dl maitoa
1/2 palaa hiivaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
n. 8 dl jauhoja
75 g sulatettua voita

n. 50 g pehmeää voita
sokeria
kanelia
1 kananmuna voiteluun

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva. Lisää sokeri, vaniljasokeri, suola ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhoja vähitellen. Lisää voi puolessa välissä ja jatka jauhojen lisäämistä, kunnes taikina on elastista ja irtoaa kulhosta. Kohota.

Kaulitse taikina kevyesti jauhotetun pöydän päällä suorakulmioksi. Levitä voi, sekä ohut kerros sokeria ja kanelia. Rullaa levy kiinni ja leikkaa noin 12 tasakokoiseen palaan (tai jos haluat pienempiä pullia, niin esim. 18 on ihan hyvä määrä). Vuoraa muffinivuoka paperivuoilla ja nosta jokaiseen koloon yksi kanelipulla.

Anna pullien kohota vielä hetki ja voitele ne sitten munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 13-15 min, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita ja keskusta hieman kohonnut irti.


Tuorejuustokuorrute

50 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl voita
1,5-2 dl tomusokeria
1/4 tl vaniljauutetta
1/4 tl sitruuna-aromia

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää voi ja vatkaa hetki. Lisää tomusokeri muutamassa erässä. Lisää lopuksi mausteet ja tarkista, onko seos sopivan paksuista (kuvassa olevissa pullissa seos on paksumpaa ja siihen on käytetty 2 dl tomusokeria, vähemmällä määrällä tulee notkeampi kuorrute). Kuorruta pullat lusikan avulla, kierteitä mukaillen. Jos pullat kuorruttaa lämpiminä, kuorrute leviää helposti.


2 kommenttia:

  1. Yummy :) Piti tulla kurkkaamaan sinunkin reseptisi. Sun omissa on voita kuorrutuksessa. Pitää testata myös tällä reseptillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kuorrutteessa erityisesti tuosta sitruunan vivahteesta. Ja pitää kyllä kokeilla joskus sun ohjetta kans :)

      Poista