perjantai 11. marraskuuta 2016

Joulutortut rahkavoitaikinasta



Monille tuttu tilanne: joulutortut ovat parhaita joululeivonnaisia, mutta tuhdin juhlaruokailun jälkeen niitä ei jaksa syödä juuri ollenkaan. Siksi joulutorttujen kultakausi on nimenomaan hyvissä ajoin ennen joulua. Vaikkapa marraskuussa.

Me emme itse tule tänä vuonna nauttimaan jouluherkuista, vaan sen sijaan istahdamme aasialaisen katukeittiön muovituoleille. Siinä toinen hyvä syy leipoa joulutorttuja jo nyt! Ja koska oma joulumme tulee olemaan astetta trooppisempi, kaivoin tortuille alustaksi teemaan sopivat värikkäät papukaija- ja Intia-tarjottimet.



Joulutortut rahkavoitaikinasta  


250g voita
1tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
250g maitorahkaa
luumuhilloa
1 kananmuna
1 rkl tomusokeria

Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi voin kanssa. lisää maitorahka ja sekoita taikinaksi (älä vaivaa). Nosta kulho jääkaappiin vähintään tunniksi.

Levitä pöydälle jauhoja ja kumoa taikina. Kaulitse taikinasta suorakulmio ja taittele se kolmeen osaan. Toista vähintään kolme kertaa. Pakkaa taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Ota taikinasta puolet ja kaulitse ohuehkoksi levyksi. Leikkaa haluamasi muotoisia torttuja ja nosta pellille. Voitele tortut kananmunalla ja täytä hillolla. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta on ruskistunut. Koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti