perjantai 14. lokakuuta 2016

Härkis-pasta



Kokeilin viime viikolla ensimmäistä kertaa Härkistä. Nythän näitä lihaa korvaavia tuotteita on tullut markkinoille tämän tästä, mutta koska Härkistä on hyvin saatavilla ja se kiinnosti näistä kaikista eniten, pääsi se myös ensimmäisenä testiin. 

Yksi lempi(arki)ruokiamme on tomaattipasta. Se on helppo, nopea ja edullinen. Ainoa miinus on se, että se ei sisällä erityisesti mitään proteiinia. Niinpä olikin erittäin todennäköistä, että kokeilisin Härkistä juurikin tomaattipastan kera. Ja niin ovat tainneet tehdä monet muutkin. Ainakin tällaiseen käyttöön tuote sopii todella hyvin.


Härkis-pasta


Pilko yksi sipuli ja raasta 2-3 valkosipulinkynttä. Poista siemenet yhdestä (tai puolikkaasta) punaisesta chilistä ja pieni. Riivi kahdesta rosmariinin oksasta lehdet ja hienonna. Kuumenna keskilämpöisessä pannussa 1rkl voita ja kuullota sipuleita, chiliä ja rosmariinia. Lisää lopuksi 1tl sokeria ja kuullota vielä hetki.

Lisää pannulle 1dl viiniä ja anna poreilla muutama minuutti. Lisää 1 tölkki tomaattimurskaa, 2dl kasvislientä ja ripaus oreganoa. Anna kiehua hiljalleen 10-15min. Keitä 4 annosta pastaa ja säästä keitinvettä 1dl.

Mausta lopuksi kastike mustapippurilla ja suolalla ja sekoita joukkoon 1rkl oliiviöljyä. Lisää rasiallinen Härkistä ja sekoita. Anna Härkiksen kuumentua, mutta älä kypsennä. Jos kastike on liian tönkköä, voi siihen lisätä hieman pastan keitinvettä.

Tarjoile parmesaanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti