lauantai 17. syyskuuta 2016

Kinuskiset puolukkapavlovat



Puolukkasesonki on kuumimillaan ja ainakin täällä Oulussa sato on hyvä. En hamstraa puolikoita ämpärikaupalla, sillä käytän niitä verrattain vähän, lähinnä smoothiessa. Tosin olisi kyllä ihana tehdä välillä superkaunista marjapuuroa, jota myös puolukka- ja vispipuuroksi kutsutaan, tai kuten täällä Oulussa, myös lappapuuroksi. Syksyn ehdottomia suosikkeja on myös kaalilaatikko, joka vaatii seurakseen puolukkasurvosta. 

Tällä kertaa vastapoimittuja marjoja käytettiin, harvinaista kyllä, ihan tuoreena. Pavlova on ihanan höttöinen ja makea, joten puolukka sopii sen seuraksi erinomaisesti. Lisäksi vielä kermarahkaseosta ja kotitekoista kinuskikastiketta, niin johan on aika täydelliset leivokset kyseessä. 

Kinuskin ja marengit voi tehdä hyvin jo tarjoilua edeltävänä päivänä. 



Kinuskiset puolukkapavlovat


Vatkaa marenkia varten 3 kananmunan valkuaista vaahdoksi. Lisää hiljalleen 1,75dl erikoishienoa sokeria. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää. Lisää joukkoon 1tl viinietikkaa, 0,5tl vaniljasokeria ja 1rkl maissitärkkelystä. Sekoita hyvin. Jos haluat, voit lisätä myös esim. punaista pastaväriä.

Levitä marengit lusikalla leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tästä määrästä tulee n. 10 minipavlovaa. Muotoile keskelle kuoppa täytteitä varten. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä.

Kinuskikastike: mittaa kattilaan 2dl sokeria ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja ruskistunut hieman. Lisää 2dl kuohukermaa ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljalleen, koko ajan sekoittaen, 5-7min. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon 1rkl voita. Jäähdytä.

Vatkaa täytettä varten 2dl kermaa vaahdoksi. Lisää 100g maitorahkaa, 0,5dl sokeria ja 1tl vaniljasokeria. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua. Koristele kinuskilla ja tuoreilla puolukoilla.


Tein viikkoa myöhemmin jäljelle jääneistä marengeista, puolukoista ja kinuskista jälkiruokaa, johon tuli rahkavaahtoa samalla ohjeella kuin tässä. Toimi hyvin!


4 kommenttia:

  1. Voi miten houkuttelevan kauniita!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköiset marenkipalat - kaikki nuo maut osuvat kyllä just yksiin! Nättejäkin kuin mitkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Maut tosiaan kaikki täydentävät toisiaan. Kokosin näiden jämistä vielä maljoihin laitettavan jälkkärin :)

      Poista