lauantai 20. elokuuta 2016

Perjantai-fiesta: nachoja mustapavuilla



Perjantaina on aina oma hilpeä fiiliksensä ja se vaatii jotain rentoa syötävää. Oli se sitten pizza- tai pastaperjantai, tai vaikkapa jaettava lautasellinen nachoja. Avokadokastikkeen ja tomaattisalsan voi tehdä jo ennakkoon, joten jäljelle jää vain papujen nopea pyöräyttäminen pannulla, 5min uunissa ja täytteiden kasaaminen. Helppoa!


Nachoja mustapavuilla


Tee ensin avokadokastike: laita korkeaan astiaan 1 iso avokado, 2 reilua lusikallista ranskankermaa, puolikkaan limetin mehu sekä ripaus chiliä, sokeria ja suolaa. Hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

Tomaattisalsa: silppua yksi sipuli pieniksi paloiksi ja nosta kuppiin. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Pilko 2 tomaattia pieniksi paloiksi ja lisää. Mausta vielä ripauksella suolaa ja sokeria. Silppua puoli nippua korianteria ja sekoita salsan joukkoon. 

Mustapaputäyte: valuta ja huuhtele n. 200g mustapapuja (tarjoiluvalmiita). Raasta 1-2 valkosipulinkynttä. Kuumenna pannulla 1tl öljyä keskilämpöiseksi ja lisää valkosipuli. Lisää heti perään pavut ja paista niitä muutaman minuutin ajan. Lisää mausteet: 1/4tl jeeraa, ripaus cayennepippuria, 1/4tl savupaprikajauhetta, mustapippuria, ripaus suolaa. Paista papuja vielä muutama minuutti.

Levitä uuninkestävälle lautaselle nachoja (noin puoli pussillista). Ripottele pavut niiden päälle. Raasta haluamaasi juustoa n. 2dl verran ja lisää nachojen päälle. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa niin pitkään, kunnes juusto on sulanut (n. 5min). Nosta nachot uunista ja lisää päälle avokadokastike ja tomaattisalsa. Tarjoile heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti