sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Grillijuhlat hot dog -buffalla


Vietimme eilen uuden kotimme tupareita kaveriporukalla ja koska taktisesti valitsimme ajankohdaksi sekä kesän että heinäkuun, oli grillaus aika ilmeinen teema juhlille. Rajasin grillaamisen vielä hodareihin, sillä silloin kenenkään ei tarvitse päivystää grillillä pitkiä aikoja, vaan nakit kärtsätään suht nopeasti ja sitten kaikki voivat keskittyä syömiseen. Lopulta sää oli tietenkin sen verran kylmä, että todellakin vain käväisin terassilla villasukat jalassa ja loppu aika vietettiin tiiviisti sisällä. Suomen kesä. Ei mulla muuta.


Hot dog -buffet on muutenkin helppo juttu, kun osan jutuista (ketsuppi, sinappi, paahdettu sipuli) voi ostaa valmiina ja loputkin mausteet voi tehdä hyvin ennakkoon. Meillä valikoimasta löytyi hot dog -kastiketta, tuorekurkkusalaattia, sipuli-korianteri -salaattia, ranch- ja sriracha-majoneesikastiketta ja pico de galloa. Lisukkeina oli cole slaw ja perunasalaatti uusista perunoista ja loppuillan naposteltavina sipsejä, vihanneksia ja dippejä.



Makeina herkkuina oli Jenkki-teeman mukaisesti överimakeita brownieseja, jotka oli tökitty flamingo- ja palmutikkuihin mansikoiden kera. Näiden ohje seuraa myöhemmin! Lisäksi astetta raikkaampana jälkiruokana oli melonivartaita. Ja vaikka kyseessä oli aikuisten juhlat, niin aina kannattaa varata iso kasa karkkia, ne kyllä menee illan aikana!



Juomia meillä oli muutamaa eri laatua ja alkoholittomaksi vaihtoehdoksi tein hyvin helpon raparperi-mansikka -soodan, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että tein vain jääpaloja mintun lehdillä varustettuina, pakastin kokonaisia mansikoita ja lohkoin yhden limetin. Ja varsinainen sooda oli valmiskamaa Lidlistä. Toimi hyvin!

TallennaTallenna

6 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää. Teillä oli varmasti kivat tuparit, vaikka ulos ei ollutkaan asiaa.
    Osallistu kastehelmi kulhojen(6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä hauskat juhlat kaiken kaikkiaan, säästä riippumatta :)

      Poista
  2. Hauska idea tuo hodaribuffa!! Ja tuo on kyllä niin totta, että karkit tekevät kyllä kauppansa aikuisten juhlissakin, ehkä jopa paremmin kuin lastenjuhlissa.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä ihan toimiva juttu, kaikki sai tehdä mieleisensä yhdistelmän :) Ja karkkia pitää olla aina, heh.

      Poista