torstai 26. toukokuuta 2016

Tomaatti-vuohenjuustokupposet



Sain toukokuussa ystäviäni kyläilemään ja skoolaamaan uudelle kodillemme vadelma-mocktailien kera. Koska kyseessä oli iltapäivä, oli tarjolla tietenkin pientä suolaista ja makeaa. Kakkuna toimi uudemman kerran ihana vohvelikakku, joka oli tällä kertaa täytetty lime curdilla maustetulla rahka-kermaseoksella, kiiwihedelmillä ja vadelmilla sekä koristeltu valkosuklaalla. Sisällä oli myös ohuelti vadelmahilloa, samaan tapaan kuin edelliselläkin kerralla. Tämäkin versio oli varsin hyvä!



Suolaiseksi pikkusyötäväksi tein tuttuja italialaisia leipiä, joita oli tarjolla mm. puutarhahäissämme. Sämpylät tein tällä ohjeella, minikokoisina vain. Myös toinen suolainen tarjottava, tomaatti-vuohenjuustokupposet, sai inspiraatiota parista vanhasta lempijutusta: vuohenjuustomoussesta ja uunissa kuivatetuista tomaateista. Toimi!



Tomaatti-vuohenjuustokupposet


Valmista ensin tomaatit. Halkaise rasiallinen kirsikka-/miniluumu-/pisaratomaatteja ja nosta ne kulhoon. Lisää 1rkl öljyä, 1tl sokeria ja 0,5tl suolaa ja sekoita. Nosta tomaatit leivinpaperin päälle uunipellille ja käännä leikkauspinta ylöspäin. Paahda 180-asteisessa uunissa keskitasolla 30-45min, kunnes tomaattien neste on haihtunut osittain ja reunat saaneet hieman väriä. Jäähdytä hyvin.

Tee vuohenjuustomousse. Vatkaa 3/4dl kuohukermaa vaahdoksi. Lisää rasia pehmeää vuohenjuustoa ja sekoita hyvin (ei välttämättä kannata vatkata). Lisää 1rkl ruohosipulisilppua, rouhhaisu mustapippuria, ripaus valkosipulijauhetta sekä pieni ripaus suolaa.

Täytä croustades-kupit moussella. Tämä määrä riittää n. 12-14 kuppiin. Nosta jokaiseen kuppiin tomaatti.



Jos tomaatteja jää yli (ja ne on niin herkullisia, että samalla kannattaa ehkä muutenkin tehdä tuplasatsi), niin käytä ylimääräiset pastaan, pizzaan tai vaikka piirakkaan, kuten minä. Piirakkaan meni myös kinkun, basilikan ja kuohukerman jämät, jotka jäivät juhlien tarjottavista yli. Nam, mikä piirakka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti