sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Parsaa ja sienimuhennosta


Olen niin iloinen siitä, että on kevät ja kauppoista löytyy parsaa (silloin kun se ei ole loppu). Pian siellä on jo herneitä ja mansikoita! Tavoitteenani on ollut tänäkin vuonna vähentää lihansyöntiä, mutta mielestäni alkuvuosi oli vähän takkuinen, eikä asunnon myynti ja muutto ainakaan helpottaneet tilannetta. Mutta kevät, silloin on helppo suosia kasviksia, kun jo pelkästä parsasta saa monta hyvää ruokaa. Ensimmäinen niistä oli sitruunarisoton kera, ja jatkoa seuraa.


Parsaa ja sienimuhennosta


Pese nippu parsaa ja leikkaa puumaiset varrenpäät pois. Pilko kaksi salottisipulia ja raasta kaksi valkosipulinkynttä. Valmistele 3-4dl sieniä (itse käytin pakastettuja kantarelleja, niille ei tarvinnut tehdä muuta kuin puristaa kuivemmaksi).

Kuumenna pannulla 1rkl voita ja kuullota sipuleita keskilämmöllä. Lisää sienet ja kääntele niitä, kunnes ylimääräinen neste on poistunut. Lisää 2dl kuohukermaa ja anna muhennoksen kiehua hiljalleen niin pitkään, kunnes kerma sakenee. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Keitä kastikkeen paksunemisen aikana parsat suolavedessä (muutaman minuutin ajan).

2 kommenttia:

  1. Parsaa ja sienimuhennosta - nam! Se on kyllä vaan niin paras yhdistelmä. Itsekin olen tehnyt siitä taannoin versioita, ja pitäisi tehdä nyt taas kun parsaa on hyvin saatavilla (sienet vaan puuttuvat :P).

    http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2014/07/karitsaa-ja-kanttarellimuhennosta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi hyvä yhdistelmä! Onneksi itselläni oli vielä sieniä pakastimessa, tosin eilen taisin käyttää viimeiset. Nyt vaan korvasieniä keräämään ;)

      Poista