tiistai 3. toukokuuta 2016

Kesäinen parsa-vuohenjuustosalaatti



Juhlistimme huhtikuun puolella uutta kotiamme pienen syötävän ja kylmän valkoviinin kera. Pöytään katettiin rapeiden skagenkuppien lisäksi parsa-vuohenjuustosalaattia sekä marjaisa vohvelikakku. Menu passasi tosi hyvin yhteen ja maut olivat ihanan raikkaita ja kesäisiä. Salaattiin halusin ehdottomasti parsaa, muut ainekset etsiytyivät mukaan sitä myötä, mitä mieleen tulivat. Lopulta kasassa oli aivan loistosalaatti!


Kesäinen parsa-vuohenjuustosalaatti


Sekoita kastikkeeseen 1,5rkl sitruunamehua, 1rkl hunajaa, 2rkl öljyä, ripaus suolaa ja valkopippuria. Pese puoli nippua parsaa ja poista puumaiset kannat. Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 200 asteessa 3-5 minuuttia, paksuudesta riippuen. Jäähdytä.

Asettele laakean lautasen pohjalle sekoitus eri salaatteja (minulla yksi friseesalaatti ja pari kourallista rukolaa). Leikkaa parsoista nuput pois ja halkaise ne. Höylää parsojen varret esim. kuorimaveitsellä ohuiksi siivuiksi ja lisää salaattiin. Lisää myös nuput. Leikkaa 100g vuohenjuustoa kiekoiksi ja lohko muutamia mansikoita. Rouhi kourallinen saksanpähkinöitä ja lisää päällimmäiseksi.

Kaada lopuksi kastike salaatin päälle (sekoita vielä kerran ennen kaatamista).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti