maanantai 29. helmikuuta 2016

Brunssiherkku: French Toast



French toast eli kotoisammin köyhät ritarit on ainakin minulle tuttu lapsuudesta sekä ulkomaiden aamupalapöydistä. Tätä klassikkoa tulee tehtyä todella harvoin, jos koskaan, mutta en kyllä ymmärrä, että miksi. Se on siinä mielessä kätevä, että suolaisten ja makeiden versioiden tekeminen onnistuu samalla kertaa, ilman ylimääräistä säätämistä. Suolaisten leipien paistamisen jälkeen maito-munaseokseen voi lisätä halutessaan ripauksen vaniljasokeria tai vaikkapa kanelia.



French Toast


Riko kaksi kananmunaa laakeaan syvään lautaseen. Lisää 1dl maitoa ja vatkaa kevyesti. Mausta pienellä ripauksella suolaa. Makeisiin versioihin voi myös lisätä vaniljasokeria ja/tai kanelia.

Kuumenna pannu keskilämpöiseksi. Käytä jokaisen leivän paistamiseen nokare voita. Dippaa leivät maito-munaseoksessa molemmin puolin ja paista pannulla muutaman minuutin per puoli. Tarjoile heti lämpimänä. Muna-maitoseos riittää 6-8 leipään.

Suolaisten leipien kanssa minulla oli rapeaa pekonia ja avokadoa ja makeiden päällä kermavaahtoa ja vadelmahilloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti