perjantai 15. tammikuuta 2016

Paistetut kasvis-dumplingit



Olimme viime keväänä lomailemassa Hongkongissa ja söimme siellä useampaan otteeseen dumplingeja, niin höyrytettynä kuin paistettunakin. Maaliskuussa pääsemme taas herkuttelemaan aasialaisella ruualla, mutta dumplingit taitaa jäädä vähemmälle kyseisessä maassa. Silti nostatimme hieman Aasia-kuumettamme kokeilemalla pannussa paistettuja nyyttejä, höyrytettyjä tulikin testattua jo aikaisemmin. Käytännössä nämä paistetut olivat helpompia valmistaa, sillä mitään erityisiä höyrytysvälineitä ei tarvita, peruskasari riittää.



Paistetut kasvis-dumplingit


Ota valmiit dumpling-arkit (200g, pyöreitä) sulamaan.

Valmista täyte: silppua 4dl kiinankaalta, pilko 2 keväsipulinvartta, suikaloi 1 porkkana ja raasta 1rkl valkosipulia ja 1rkl inkivääriä. Pieni 1,5dl vapaavalintaisia sieniä ja silppua valmiiksi puolikas nippu korianteria.

Kuumenna pannulla 2rkl öljyä. Kuullota kaikkia kasviksia pannulla keskilämmöllä n. 5min. Kaada sekaan 1rkl soijakastiketta sekä 1 kevyesti vatkattu kananmuna. Sekoittele, kunnes kananmuna hyytyy. Lisää korianteri ja anna täytteen jäähtyä.

Suojaa dumpling-arkit kostealla pyyhkeellä. Nosta yksi arkki kerrallaan pöydälle ja kostuta reunat kevyesti vedellä. Lisää 1tl täytettä keskelle ja nosta reunat yhteen, paina tiiviisti kiinni ja rypytä hieman. Nosta kostean liinan alle odottamaan loppuja.

Kuumenna kasarissa 1rkl öljyä ja nosta dumplingit vieriviereen kypsymään. Paista muutama minuutti, että kuori ruskistuu. Lisää 2dl vettä (varovaisesti, ettei öljy roisku) ja laita kansi paikalleen. Kypsennä niin pitkään, että vesi on haihtunut lähes kokonaan.

Tarjoile heti kastikkeiden kera.




Kastike


Sekoita 1tl kalakastiketta, 2,5rkl soijakastiketta, 2,5rkl vettä, 1rkl limetin mehua ja 1tl sokeria. Pilko pala valkosipulia ja pieni pätkä punaista chiliä. Lisää kastikkeeseen ja anna tekeyä jääkaapissa muutama tunti.



8 kommenttia:

  1. No ovat kyllä nättejä, kuten nämä sinun dumplingit aina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, näitä on kyllä helppo tehdä valmistaikinasta :) En sitten tiedä, miltä näyttäisivät jos pyöräyttäisi taikinankin itse...

      Poista
  2. Seuraa tunnustus: Minä, näprääjä, en ole koskaan tehnyt dumpinkeja (savolaiset taivuttaa se jotenkin noin). Tämä moka on korjattava äkkiä. Saat kuulostamaan niiden tekemisen aivan todella helpolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos savonnuksesta! :) Helppoa se onkin, ainakin noilla valmiilla arkeilla. Ihme kyllä, ne ei edes aukeilleet kypsennysvaiheessa. Hyviä arkkeja siis :) Lihatäytteiset on ehkä lemppareitani, mutta kasviksetkin varsin hyviä. Tofua tms. voisi myös lisätä täytteeseen.

      Poista
  3. Tämmöset on tekemättä, siis että paistetaan pannulla. Taikinapaketti on pakasteessa, kun vain saisi itsensä reipastettua värkkäilyyn. Ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, nää nimittäin valmistu jotenkin nopeammin kuin ne höyrytetyt (tosin saattoi johtua myös pienestä kömmähdyksestä höyrytysjärjestelyissä). Rapeitahan nämä ei ole, kun lopuksi höyrytetään, mutta silti pieni paistopinta on ihan kiva. Joskus pitäisi kokeilla ihan sellaisia uppopaistettujakin juttuja :)

      Poista