lauantai 5. joulukuuta 2015

Paprikakanaa unkarilaisittain



Tilasin syksyllä Budapestissä annoksen unkarilaista kansallisruokaa paprikakanaa (paprikas csirke). Ikävä kyllä tarjoilija sekoitti annokseni, joten sain sen sijaan toista kanaa, jonka päällä oli jonkinlaista paprikatahnaa, joten uskoin aluksi saaneeni oikean annoksen. Autenttinen paprikakana jäi siis kokeilematta, mutta ainahan voi itse tehdä oman version, edes vähän sinne päin.

Ostin samalla reissulla tuubillisen paprikatahnaa, jonka käytin paprikakanaan kokonaisuudessaan. Maistoin ruokaa vasta valmiina ja huomasin, että kyseessä taisi olla ennemminkin chili- kuin varsinainen paprikatahna. Käsittääkseni unkarilainen ruoka ei ole kovin mausteista/tulista, joten ei tätä varmasti perinneruuaksi tunnistaisi. Nuudelit olivat myöskin aasialaisia versioita. Kokonaisuus oli kuitenkin varsin maittava, joskin hieman tulinen.


Paprikakanaa unkarilaisittain


Ota 1kg broilerin nahallisia koipi- ja reisipaloja huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna keskilämpöisellä pannulla 25g voita ja lisää siihen 0,5rkl paprikajauhetta ja yksi raastettu yksikyntinen valkosipuli.

Paista kanapaloihin nopeasti ruskistunut pinta ja nosta uunivuokaan. Kypsennä kanoja 225-asteisessa uunissa niin pitkään, kunnes kaikki ovat kypsiä (n. 25-30min).

Lisää pannulle 3dl kanalientä, 70g paprikatahnaa, 2dl kermaa ja ripaus suolaa. Anna kiehua hiljalleen 10min. Suurusta kastike 1rkl jauhoilla.


7 kommenttia:

  1. Olin juuri julkaisemassa (vihdoin ja viimein) unkarilaisten ruokien ohjeita, kun törmäsin tähän. Vähänkö oli taas sattuma! Tein paprikakanaa syyslomalla, mutta kirjoituksen tekemiselle ei ole ollut oikein aikaa. Tuo teikäläisen paprikakana on varmasti kyllä kokeilemisen arvoinen ja vähän sellainen erilainen. Paprikatahna on mulle ainakin uusi tuttavuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no jopas sattui! Ja pitääpä käydä sitten lukaisemassa se sun oikea paprikakanan ohje ja kokeilla sitäkin :) Tästä tuli vähän ehkä liiankin tulista, kun tosiaan luulin ostaneeni Budapestistä paprikatahnaa, mutta ilmeisesti otin jonkun chiliversion. En muuten edes tiedä, että saako paprikatahnaa Suomesta? Ehkä jostain etnisestä kaupasta?

      Poista
  2. Muistatko vielä mitä siinä sun putkilossa luki? Mulla kun on keväisen Budapestin reissun jäljiltä kaapissa kaksi putkiloa, oranssi ja punainen. Punainen ilmeisesti liittyy jotenkin gulassiin. Nyt vois viimein testata noita käytössä kun löytyi reseptikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä muista ollenkaan, harmi! Mutta muistelen, että se olisi ollut oranssi? Gulassia varten oleva on varmasti mietoa, siis ihan tavallista paprikaa. Se varmasti sopisi tähän paremmin kuin tulinen versio :D Tai olisi ainakin autenttisempaa. Mutta jos tykkää tulisesta, niin sitten vaan putkilo sitä vahvempaa peliin ja lämmittää kivasti ;)

      Poista
    2. Pitänee ryhtyä testaamaan punaisella kunhan joulukuuta on ensin nautittu loppuun 😊

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista