keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Huevos Rancheros



Huevos rancheros oli aamupalalistallani viime kesän roadtripillä ja pääsin vihdoin kokeilemaan annosta melko autenttisessa dinerissa Tucsonissa. Valitsin lisukkeiksi pekonin, röstiperunat ja munat halusin kokkelina. Lisäksi annoksessa oli automaattisesti ruskeita papuja, taco-kastiketta ja tortillalettu.

En varsinaisesti hurmaantunut lopputuloksesta (mikä kyllä kompensoitui paikan yleisellä fiiliksellä, joka oli kyseisenä aamuna suorastaan katossa), mutta onneksi samaa voi tehdä kotona itse omaan makuun sopivalla tavalla. Omassa versiossani perunat ja tortillalettu jäivät kokonaan pois ja tilalle tuli avokadoa, ranskankermaa ja korianteria. Todella hyvää! Tästä määrästä tulee hyvät annokset neljälle.


Huevos Rancheros


Tee ensin nopea taco-kastike. Laita kattilaan 100g tomaattipyreetä, 1,5dl vettä, 0,5tl suolaa, 1tl fariinisokeria, 1tl valkosipulijauhetta, 0,5tl jeeraa, ripaus cayennepippuria ja 0,5tl savupaprikajauhetta. Kuumenna ja sekoittele muutaman minuutin ajan. Nosta kattila levyltä ja lisää vielä 1tl valkoviinietikkaa ja 1tl öljyä. Voit tehdä kastikkeen jo edellisenä päivänä.

Paista pannulle paketillinen pekonia (2 siivua per annos). Nosta rapeat pekonit talouspaperin päälle valuttumaan. Kaada pannulle tölkillinen (250g) huuhdeltuja ja valutettuja ruskeita papuja. Kääntele niitä pekonirasvassa muutama minuutti, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Riko kulhoon 8 kananmunaa ja lisää reilu luraus vettä tai maitoa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää uudelle pannulle nokare voita ja lämmitä keskilämpöiseksi. Kaada seos pannulle ja anna kypsyä hiljalleen, samalla puuhaarukalla seosta työnnellen.

Kokoa annokset lautasille. Kuutioi 2 avokadoa ja lisää jokaiseen annokseen reilu ruokalusikallinen ranskankermaa ja maun mukaan chilikastiketta. Koristele tuoreella korianterilla.


2 kommenttia:

  1. Olipa ihanan näköinen ja varsin herkullinen ruokavuosi :) Oikein hyvää uutta vuotta 2016!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Peggy! Ja samoin hyvää ja herkullista vuotta 2016! :)

      Poista