perjantai 27. marraskuuta 2015

Chilaquiles, lounassuosikki!


Chilaquiles on oikea hävikkiruokien kuningatar (vai oliskohan meksikotar?): kuivuneita tortillalettuja, kananmunia ja kaikkea muuta hyvää, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Käsittääkseni tässäkin ruuassa pätee, että niin monta erilaista annosta kuin kokkia. Eli toteuttamiseen on täysin vapaat kädet!

Tästä tulee mieleen aikaisemmin tekemäni meksikolainen omeletti, paitsi että tässä on niitä tortillalettuja. Voin lämpimästi suositella molempia! Tein tämän annoksen lounaaksi, joten se on vain yhdelle.


Chilaquiles


Paahda pannulla kaksi pientä/yksi normaalikokoinen tortillalettu (mielellään maissi) rapeaksi. Nosta jäähtymään ja leikkaa pieniksi kolmioiksi.

Sekoita kulhossa 2 kananmunaa, 2rkl maitoa ja ripaus suolaa. Lämmitä pannulla pieni luraus öljyä ja kaada munaseos miedolle/keskilämpimälle pannulle. Paista munat kokkeliksi ja lisää sekaan tortillaletut. Kaada koko komeus lautaselle.

Leikkaa annoksen päälle tomaattia, punasipulia, avokadoa ja tuoretta korinateria. Lisää päälle lusikallienn ranskankermaa sekä jotain chilikastiketta, esim. Tapatilloa. Limetin lohkot kruunaa annoksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti