lauantai 5. syyskuuta 2015

Helppo vuohenjuustopiirakka



Mikä se on, kun syksyllä alkaa aina tehdä mieli suolaisia (ja makeitakin) piirakoita? Omat lempparini sisältävät (yllättäen) aina tomaattia, kuten tämä ihana vuohenjuustopiirakka. Tällä kertaa tein kuitenkin nopeamman ja todella helpon vuohenjuustopiirakan, jossa tomaatit vain siivutettiin pohjan päälle.

Helppo vuohenjuustopiirakka


Pohja: laita kulhoon 75 pehmennyttä voita, 2,5dl jauhoja (itselläni oli 1dl vehnäjauhoja, 1dl täysjyvävehnäjauhoja ja 0,5dl ruisjauhoja), 1tl leivinjauhetta, 0,5tl suolaa ja 1 kananmuna. Sekoita taikinaksi ja painele piirakkavuoan (24cm) pohjalle ja reunoille. 

Siivuta 3-4 tomaatti ja lado siivut pohjan päälle osittain limittäin. Ripottele tomaattien päälle 1tl sokeria, 0,5tl suolaa, 0,5tl (kuivattua) rosmariinia ja rouhaise mustapippuria. Leikkaa 200g vuohenjuustoa kiekoiksi ja lado tomaattien päälle.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kypsä (n. 25min). Kun otat piirakan pois uunista, tiputtele sen päälle hieman oliiviöljyä ja rouhaise vielä lisää mustapippuria. Voit koristella piirakan tuoreella timjamilla ja tarjota lisänä balsamicosiirappia.


4 kommenttia:

  1. Ah nam! Luuletko, että pohjan päälle voisi levittää ihan ohuenohuen kerroksen punaista pestoa ennen tomaattien laittamista? Sopisikohan makuihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti sopis punainen pesto! Tätä piirakkaa voi varmasti varioida vaikka kuinka :)

      Poista
  2. Luen tässä puolenyön kieppeillä reseptiä ja hyvä ettei kauppaan pidä lähteä juusto-ostoksille. Kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, puolenyön aikaan luetut ruokapostaukset on kyllä pahoja ;) Samoin iltasella, kun ei kuitenkaan enää oikeasti jaksa lähteä sinne kauppaan :D

      Poista