perjantai 7. elokuuta 2015

Maalaisperunasalaatti ja papumössö Texasin tyyliin



Kuten kirjoitin aikaisemmin, söimme Texasissa bbq-ribsejä ja full rackin lisäksi annokseen kuului cole slawta, country style perunasalaattia sekä refried beans (frijoles refritos). En ole useinkaan ollut papumössöjen ystävä, mutta nämä pavut olivat hauskan makeahkoja, joten päätin kokeilla niitä myös kotona, ripauksella sokeria tietenkin. Maalaistyylisestä perunasalaatista tuli myös varsin hyvää ja saman makuista kuin aito texasilainen versio. Liekö vaikutusta myös sillä, että kurkkurelissimme on ostettu Jenkeistä?

Ja sitten pieni ostosvinkki Amerikkaan matkustaville: Pork Barrel BBQ -kastike. Ostimme paikallisittain hieman hinnakkaampaa soosia yhden pullon mukaan, sillä se oli ainakin etiketin mukaan saanut kunniamainintoja. Ja olihan se hyvää ja ei-valmiskastikkeen makuista. Täytyy hamstrata tätä lisää seuraavalla reissulla.



Ribseistä vielä sen verran, että kypsensin niitä muutaman tunnin ensin uunissa (170 asteessa) ja valelin välillä kastikkeella (suolasin ennen paistamista). Sen jälkeen jäähdyttelin ribsit folion alla ja laitoin ne yön yli jääkaappiin. Seuraavana päivänä annoin niiden olla hetken uunissa jälkilämmössä (folion alla) ja loppusilauksen tein grillissä, edelleen kastikkeella valellen. Herkullisia!

Maalaisperunasalaatti


Tee perunasalaatti jo edellisenä päivänä. Keitä n. 700g (kiinteitä) perunoita. Anna perunoiden jäähtyä ja pidä niitä muutama tunti jääkaapissa. Kuori perunat ja kuutioi ne reilun kokoisiksi paloiksi. Silppua pieniksi kuutioiksi yksi varsiselleri ja yksi kevätsipuli varsineen.

Sekoita kastike: 1dl majoneesia, 1dl maustamatonta jugurttia, 1rkl (amerikkalaista) sinappia, 2,5rkl kurkkurelissiä (makeaa kurkkusalaattia), 1tl suolaa, ripaus sokeria ja mustapippuria. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin yön yli.

Seuraavana päivän keitä kaksi kananmunaa ja lohko ne salaatin sekaan. Mikäli salaatti on imenyt kaiken kastikkeen, lisää siihen hieman majoneesi+sinappi+kurkkurelissi -seosta juuri ennen tarjoilua. Maista on suolan määrä hyvä ja lisää tarvittaessa. Koristele salaatti paprikajauheella.



Papumössö


Kuutioi yksi pieni sipuli ja raasta kaksi valkosipulinkynttä. Huuhtele 230g ruskeita papuja (kypsiä). Kuumenna kattilassa luraus öljyä ja kuullota sipuleita keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää sipuleiden päälle 1tl sokeria ja kuullota vielä hetki. Lisää pavut.

Kaada papujen joukkoon 3/4-1dl kasvis/lihalientä. Mausta suolalla, pippurilla ja maun mukaan chilillä. Anna papujen kiehua noin 5min ilman kantta. Muussaa papuja peruna- tms. nuijalla. Osa pavuista voi jäädä kokonaisiksi. Koristele mössö tuoreella korianterilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti