sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Nakukakku mansikoilla ja sitruunatäytteellä



Naked cake eli nakukakku on ollut pinnalla jo tovin ja sinällään pidän tästä trendistä kovasti, sillä kakkujen koristelu on usein hankalaa. Sen lisäksi nakukakku saa mielestäni olla hieman suurpiirteisempi muutenkin kuin astetta vakavampi perinteinen täytekakku. Ja jos pohjan tekee tarpeeksi pieneen kakkuvuokaan, saa kakusta näyttävän ja korkean.



Mansikkainen naked cake


Vatkaa kakkupohjaa varten 3 kananmunaa ja 1dl sokeria vahvaksi vaahdoksi. Sekoita kulhossa 1dl vehnäjauhoja, 3/4dl perunajauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun/voideltuun ja jauhoitettuun pieneen kakkuvuokaan (halkaisija 16cm). Paista 160-175 asteisessa uunissa n. 40min. Jäähdytä kakku ja kumoa. Leikkaa pohja neljään kerrokseen.

Leikkaa rasiallinen (500g) mansikoita siivuiksi. Vatkaa 2dl kermaa. Lisää siiten 100g pehmeää maitorahkaa ja 4-5rkl lemon curdia. Vatkaa vielä muutama kierros, että täyte sekoittuu. Mikäli haluat täytteestä makeampaa, lisää vielä hieman sokeria.

Varaa kakun kostutukseen 1dl esimerkiksi maitoa. Kokoa kakku kerros kerrokselta ja kostuta jokainen kerros, lisää täytettä ja laita väliin mansikoita. Päällimmäisen kerroksen mansikkakuvio on tehty aloittamalla latominen uloimmasta ringistä.


6 kommenttia:

  1. Kaunis ja kesäinen kakku. :) Sitruuna-mansikkayhdistelmä kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja sopi kyllä hyvin yhteen mansikat ja sitruunatahna :)

      Poista
  2. Mulle sopisi myös tuollainen kuorrutustyyli! Näyttää herkulliselta, sitä itteään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sekin vielä, että näkee mitä ihania täytteitä kakussa on :) Jee nakukakut!

      Poista
  3. Hei. Mistä saa lemoncurdia ostettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Olen nähnyt lemon curdia nykyään ihan tavallisissa marketeissa, ja ainakin Punnitse ja säästä -kaupassa :)

      Poista