tiistai 13. tammikuuta 2015

Kahvilaleikki kotona: minibrunssi


Olen monta kertaa todennut, että en ole aamupalaihminen. Aikaisin aamulla ja vasta herättyäni mikään ei maistu, mutta muutaman tunnin päästä nälkä on kiljuva. Aamupalan ja lounaan yhdistelmä sopii siis minulle hyvin, mutta sen syöminen on usein hankalaa aikataulujen puitteissa. Paitsi silloin, kun on kotona.

Minibrunssini sisälsi kahvin lisäksi mansikka-banaani smoothieta sekä kasvismunakkaan. Nopeaa ja helppoa! Ja pitää hyvin nälkää. Kahvilatunnelmaa toi smoothien laittaminen pieneen pulloon.


Kasvismunakas

Pilko pieni pala sipulia, pala vihreää paprikaa ja yksi pieni tomaatti (ilman sisusta). Raasta pieni pala juustoa. Riko kolme kananmunaa kulhoon ja lisää muutama ruokalusikallinen vettä ja ripaus suolaa. Vatkaa kevyesti.

Kuumenna paistinpannu keskilämpöiseksi ja lisää nokare voita. Kaada munaseos pannuun ja anna hyytyä hiljalleen koskematta munakkaaseen. Kun pohja on hieman hyytynyt, lisää kasvikset ja juusto sekä rouhaise mustapippuria. Kun munakas on hyytynyt, käännä toinen puoli toisen päälle ja anna olla pannulla vielä pieni hetki.


2 kommenttia:

  1. Kuulun samaan aamiaisihmisryhmään :) Arkena mun aamiainen on lähes poikkeuksetta 2 kuppia kahvia...ja töissä huomaankin sitten aina olevani ensimmäisten joukossa ryntäämässä lounalle, kun nälkä pukkaa.

    Mutta tää kasvismunakas kuullostaa kyllä todella hyvältä aamiaiselta...sunnuntaille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se saa aina pientä hyvittuneisuutta ilmaan, kun ehdottelee työkavereille lounasta jo ennen yhtätoista :) Tästä munakkaasta tulee myös mieleen hotelliaamupalat ulkomailla, missä kokki tekee toiveiden mukaan munakkaan. Valitsen yleensä näitä täytteitä :)

      Poista