keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Arkipelastus: paistettu nuudeli katkaravuilla



Kuinka monta kertaa tuleekaan vastaan se tilanne, että jääkaappi on "tyhjä" ja ruokaa pitäisi tehdä. Hätiin tulee silloin kuivakaappi ja pakastin. Niin ja ne erilaiset mausteet, jotka jääkaapista harvoin pääsevät loppumaan. Ne, jotka majailevat oven pienissä hyllyissä ja lokeroissa. Eikä ole yhtään pahitteeksi jemmata kaappiin pähkinöitä, sillä niiden avulla pelkästä nuudelista ja katkaravusta tulee asteen verran autenttisempaa, maukkaampaa ja ruokaisampaa.

Paistettua nuudelia ja katkarapuja

Raasta yksi valkosipulin kynsi ja pilko puolikas punainen chili sekä lohko yksi tomaatti kapeiksi siivuiksi. Kuumenna kattilassa vettä ja kypsennä kaksi annosta munanuudeleita pikaisesti, ei ihan kypsäksi asti. Valuta nuudelit kylmässä vedessä.

Kuumenna wokkipannulla reilu luraus öljyä. Kuullota valkosipulia ja chiliä hetki ja lisää sitten 2dl jättikatkarapuja. Kääntele rapuja hetki ja purisa päälle puolikkaan limetin mehut. Mausta maun mukaan chilitahnalla sekä lurauksella kalakastiketta.

Lisää pannulle tomaatti siivut ja nuudelit. Kääntele taas hetki ja lisää joukkoon yksi kevyesti vatkattu kananmuna. Kääntele nuudeleita, jotta kanamuna sekoittuu tasaisesti joka puolelle. Mausta lopuksi makealla soijakastikkeella (kecap manis) sekä halutessasi chilihiutaleilla. Rouhi annoksen päälle maapähkinöitä.

2 kommenttia:

  1. Samat konstit meillä vastaavissa tilanteissa käytössä: kuivakaappi, pakastin ja jääkapin oven pikkuhyllyille jäänet maustetahna purnukat. Tämä on taas näitä sun kuolattavan ihania ohjeita, joita lukiessa tulee aivan järjetön nälkä....tai ruokahimo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sofia! Kyllähän tällä annoksella pääsi todellisuuspakoon Aasian katukeittiöön ;) Ja nälkäkin lähti! Eikä tarvinnut edes poiketa sinne ruokakauppaan :)

      Poista