perjantai 19. syyskuuta 2014

Spicy Meatball Sandwich

Viini saatu kilpailun järjestäjältä.


Pernod Ricardin Oiva pari -kilpailu on käynnissä jälleen ja tällä kertaa viineille etsitään Gourmet Fast Food -paria. Amerikka on tietenkin pikaruuan mekka ja tarjoaa ehtymätöntä inspiraatiota. Gourmetia mukaan saa lisäämällä jotain hienostuneempia elementtejä, vaikkapa sellaisesta ruokakulttuurista kuin Italia.

Spicy Meatball Sandwich on rento ja se sopii tuhdille Campo Viejo Reserva 2008 -viinille. Asteen verran hienostuneemman siitä saa tekemällä pitkulaisten sämpylöiden sijaan pieniä slider-sämpylöitä ja täyttämällä vain yhdellä lihapullalla. Tulisuus on pelkästään kastikkeessa, joten sen chilikastikemäärää säätämällä saa sopivan tulista syötävää.

Sämpylät 

Sekoita 3dl lämmintä vettä, 0,5 palaa hiivaa, 1,5rkl sokeria ja 1tl suolaa, Sekoita joukkoon 50g sulatettua voita ja 1,5dl täysjyvävehnäjauhoja, Alusta taikinaan 5-6dl vehnäjauhoja ja vaivaa taikina hyvin, jotta siitä tulee elastista. Anna kohota ainakin tunnin.

Leivo taikinasta 10 pitkulaista sämpylää tai 30 slider-kokoista minisämpylää. Nosta pellille ja anna kohota vielä puolisen tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 180-asteisessa uunissa noin 12min.

Lihapullat

Sekoita 400g jauhelihaa, 1 muna, 3/4dl kevyesti rouhittuja pinjansiemeniä, 1tl suolaa, 0,5dl silputtua persiljaa, 1dl raastettua parmesania, mustapippuria ja 1,5rkl oliiviöljyä. Anna tekeytyä noin tunnin ja pyörittele lihapulliksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10min.

Tomaattikastike

Sekoita kattilassa 70g tomaattipyreetä, 1,5dl vettä, 1,5rkl sokeria, ripaus suolaa, 0,5tl savupaprikajauhetta ja tulisuusasteen mukaan sriracha-kastiketta. Keitä kasaan noin 15min.

Leivän kasaaminen

Halkaise sämpylä ja asettele sen päälle lihapullia. Kaada lihapullien päälle kastiketta. Höylää muutama siivu parmesania ja lisää väliin vielä rukolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti