keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Maukkaat aasialaiset lihapullat



Olen Pinterestin käyttäjänä hyvin satunnainen, mutta ennen puutarhajuhlia menin kurkkaamaan ruokakansiotani, jonne olen joskus kerännyt herkullisen näköisiä juttuja odottamaan kokeilua, jota ei ole koskaan tullut. Seesaminsiemenillä koristellut ja kastikkeesta tahmeat aasialaiset lihapullat oli yksi näistä akuuttia nälkää aiheuttavista kuvista ja päätin tehdä ensimmäisen kokeiluni suoraan juhlapöytään. Uskaliasta, mutta hyvää tuli!

Vinkkiä ohjeeseen on siis otettu täältä. Tein lihapullat ja kastikkeen jo edellisenä päivänä. Lämmitin lihapullat uunissa ja kastiketta hieman hellalla, asettelin lämpimät lihapullat lautaselle ja kaadoin lämpimän kastikkeen päälle ja koristelin. Lihapullat maistuu hyviltä myös kylmänä, mutta jääkaappikylminä niiden maut ei tule parhaiten esille. Tästä määrästä tuli noin 45 pientä lihapullaa.

Aasialaiset lihapullat

Sekoita jauhelihataikinaan 800g nauta-sikajauhelihaa, 1rkl seesamiöljyä, 2,5dl panko-jauhoja (tai tavallisia korppujauhoja), 1tl inkiväärijauhetta (tai tuoretta), kaksi kananmunaa, 3tl raastettua valkosipulia, 1dl silputtua ruohosipulia sekä 1tl suolaa. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä tunnin.

Muotoile taikina pienehköiksi lihapulliksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8min ja tarkista kypsyys. Sekoita kattilassa 1,5dl hoisin-kastiketta, 0,5dl riisiviinietikkaa, 2 raastettua valkosipulinkynttä, 2rkl soijakastiketta, 1tl inkiväärijauhetta, 1rkl seesamöljyä. Kuumenna kastiketta hieman, niin että eri maut sekoittuvat toisiinsa. 

Kaada lämmin kastike lämpimien lihapullien päälle. Leikkaa kevätsipulin varresta renkaita ja koristele lihapullat. Lisää vielä päälle seesaminsiemeniä.

2 kommenttia:

  1. Me ei olla kovia aasialaisen ruoan ystäviä, mutta täytyy sanoa, että tää sun lihapullaresepti on niin herkullinen, että pakko ehkä joskus testata. Tarjositko nää lihapullat vieraille kylmänä vai lämpimänä...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, nämä ei ole kuitenkaan "oikeasti" aasialaisia, ennemmin jenkkiruokaa :) Lämmitin lihapullat uunissa noin tuntia ennen kuin ne syötiin, joten ne eivät olleet lämpimiä eikä jääkaappikylmiä. Toimii varmasti lämpiminä ja haaleina, tosin popsin jonkun yli jääneen pullan myös suoraan jääkaapista :D

      Poista