torstai 14. elokuuta 2014

Yrttikuorrutteista uunilohta lisukkeineen



Kun palasimme Italian reissultamme, teki minun ensimmäisenä mieli kalaa ja kasviksia. Reilun viikon mittainen pastan, pizzaan ja aamiaiskroissanttien puputtaminen alkoi tulla jo korvista ulos. Italiasta löytyisi toki muutakin ruokaa, mutta tietenkin halusimme keskittyä niihin juttuihin, mitkä Italiassa on erityisen hyvää ja meidän minibudjetille sopivaa.

Kotona minua odotti pienen terassiviljelmäni ihanat yrtit ja uudet perunatkin olivat jo muuttuneet tällä välin edullisiksi. Siinä olikin sitten jo useampi lisuke kasassa ja annoksesta tuli ihanan värikäs!

Yrittikuorrutteinen uunilohi

Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi kaksi kourallista yrttejä (minulla oli ainakin basilikaa, sitruunamelissaa, persiljaa, ruohosipulia ja hiukan salviaa), kaksi valkosipulinkynttä, yhden limetin mehu, 1/2-3/4dl oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

Asettele lohi (noin 800g) uunivuokaan ja kaada yrttikuorrute päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40min.


Kermaviilikastike

Sekoita 1prk kermaviiliä, 1tl dijonia, 1tl täysjyväsinappia, ripaus valkopippuria, suolaa ja sokeria, sekä yksi pieneksi silputtu kevätsipuli varsineen.

Porkkanat

Pese hyvin porkkanat ja kuori tarvittaessa. Halkaise porkkanat pituussunnassa kahteen tai neljään osaan koosta riippuen. Höyrytä porkkanoita sen verran, että ne pehmenevät hieman. Laita höyrytetyt porkkanat astiaan ja kaada niiden päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Leikkaa lehtipersiljaa silpuksi ja sekoita porkkanoiden joukkoon.



2 kommenttia:

  1. Noi kevätporkkanat ( vai mikskä niitä sanotaan...?) On todella hyviä noin ja uunissa tehtyinä! Muuten en pahemmin kypsennetystä porkkanasta pidä :))

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätporkkanoitahan ne taitaa olla, sieviä pieniä ja hyvänmakuisia :) Voisin ostaa pelkästään niitä, jos niitä olisi aina kaupan hyllyllä!

      Poista