keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Valkoinen piknik

Yhteistyössä Arla


Arla ja Castello kutsui minut mukaan juustoiseen haasteeseen, jossa piti suunnitella whitemenu Castello White -valkohomejuustoa käyttäen. Minä päätin ottaa osaa haasteeseen piknikin merkeissä, vaikka se Suomen kesässä hieman uhkarohkeaa onkin. Ja varsinkin tänä kesänä. Mutta ei menetetä toivoa piknik-kelien suhteen! Ja ainahan sen pikinikin voi kattaa myös omalle pihalleen (kuten minä), terassilleen tai vaikkapa olohuoneeseen.

Menussa halusin käyttää kesäisiä raaka-aineita, kuten kevätsipulia, mansikoita ja kirsikoita. Kirsikkahillon tekeminen on hieman työlästä alkutöidensä suhteen, kun kirsikoista pitää poistaa keskeltä kivi. Mutta onko mitään parempaa juuston kanssa, kuin kirsikkahillo? Lakritsilla säväytettynä!

Osa menun ruokalajeista valmistellaan jo edellisenä päivänä ja piirakatkin voi paistaa jo ennakkoon. Lähtiessä tarvitsee vain koota salaatti ja paistaa voisarvet. 




Kevätsipulipiirakka

Tee pohja: Murustele 100g voita ja 1dl grahamjauhoja sekä 1dl vehnäjauhoja. Lisää ripaus suolaa ja noin 1rkl kylmää vettä ja muotoile taikinaksi. Voitele hieman piirakkavuokaa (halkaisija 24cm, tai tee useampi pienempi), painele taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10min.

Täyte: Pilko 4 kevätsipulia varsineen ja paista niitä minuutti tai pari nokareessa voita. Lisää puolessa välissä ripaus sokeria (noin 1tl). Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Lisää sipulien päälle Castello White -valkohomejuustoa paloina (n. 100g). Sekoita 1,5dl täysmaitoa, 1,5dl kermaa ja 50g ranskankermaa sekä 1 kananmuna ja ripaus suolaa. Kaada piirakan päälle. Rouhaise päälle vielä mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi (20-30min piirakan koosta riippuen).



Kesäinen kanasalaatti

Valmista kanat ja marinoitu punasipuli jo edellisenä päivänä. Paista 2-3 kanafilettä pannulla oliiviöljyssä/voissa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Leikkaa yksi punasipuli siivuiksi ja laita kattilaan. Lisää kattilaan 1rkl vaaleaa balsamicoa, 1/4tl suolaa, 0,5rkl sokeria ja 1rkl vettä. Kiehauta sipuleita hetki, niin että ne pehmenevät hieman. Nosta kattila pois levyltä ja lisää pieni luraus oliiviöljyä. Jäähdytä ja nouki sipulit kattilasta kannelliseen rasiaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Kokoa salaatti: pohjalle salaattisekoitusta, kurkkusuikaleita, kanafileet paloiteltuna ja marinoidut punasipulit. Leikkaa päälle Castello White -valkohomejuustoa, halkaise kourallinen mansikoita ja rouhi muutamia saksanpähkinöitä. Koristele vielä balsamico-siirapilla.


Kirsikkahillo juustolle

Halkaise 500g kirsikoita ja poista niistä kivi ja kanta. Laita kirsikat sekä puolikkaan sitruunan mehu, 1rkl vettä, 3,5dl hillosokeria ja 2-3tl lakritsijauhetta kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen 30min. Anna jäähtyä pieni hetki ja pyöräytä muutama kierros sauvasekoittimella, älä kuitenkaan soseuta kokonaan vaan anna suurimman osan kirsikoista jäädä puolikkaiksi.

Purkita hillo kuumennettuihin purkkeihin. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Hillo jähmettyy noin vuorokaudessa. Tästä määrästä tulee kaksi keskikokoista purkillista hilloa.

Voisarvet

Lämmitä 3dl täysmaitoa kädenlämpöiseksi ja lisää siihen 1 pala hiivaa, muna, 1rkl sokeria ja 1tl suolaa. Sekoita ja lisää sen jälkeen n. 7dl vehnäjauhoja vähitellen ja taikinaa alustaen. Nosta taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja kaulitse siitä suorakaiteen muotoinen levy.

Leikkaa 100g voita ohuiksi siivuiksi ja levitä taikinalevyn päälle toiseen päähän. Käännä toinen puoli taikinalevystä päälle ja taita avonainen reuna vielä keskelle ja sen jälkeen saumareuna vielä keskelle. Leikkaa taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmista puolikkaista pyöreä. Käytä jauhoja kaulitsimisen apuna. Leikkaa 8 sektoriin ja rullaa sektorit sarviksi.

Nosta sarvet leivinpaperilla päällystelylle pellille, peittele liinalla ja nosta jääkaappiin kohoamaan yön yli. Voitele sarvet ennen paistamista munalla. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmaisella tasolla, kunnes sarvet ovat saaneet ruskeaa väriä pintaan (10-15min).

Tarjoile Castello White -valkohomejuuston ja kirsikkahillon kera.


4 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkuja!! Tuo täytetty voisarvi näyttää kyllä äärimmäisen herkulliselle!! ♥ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Voisarvia tein ensimmäistä kertaa (juustosarvia ym vähemmän voita sisältäviä olen kyllä tehnyt), näistä tuli kivan rapeita :)

      Poista
  2. Tällä piknikillä olisin kyllä mielelläni ollut mukana! Aivan hurmaavat kuvat ja reseptit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ulkona on hyvä kuvata oikealla säällä :)

      Poista