keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pähkinätoffeeleivos kahvitteluhetkiin



Keittiössä tuoksuu hyvälle: pehmeä, hieman marjaisen tuoksuinen kahvi sekä toffeinen paahtunut pähkinäleivos. Kuvia tulee räpsittyä useampi ruutu ennen iltapäivän kahvitteluhetkeä ja ihastelen myöhemmin niiden värejä. Blogiringin ja Pauligin Presidetti Special Blend -makuparikilpailu näyttää, tuoksuu ja maistuu hyvälle!

Oma kilpailureseptini on toffeen, suklaan ja erilaisten pähkinöiden tasapainoinen sekoitus. Toffee tuo makeutta, tumma suklaa tasapainottaa ja pähkinät tuovat rapeutta ja valkosuklaa sekä koristeellisuutta että kepeyttä. Lisäksi leivoksessa on ripaus suolaa, sillä pehmeinkin makuyhdistelmä kaipaa hieman ryhtiä! Pähkinätoffeeleivos ja marjaisa kahvi ovat toisiinsa sulautuva yhdistelmä, niin maultaan kuin tuoksultaan.

Kaikki kilpailureseptit löytää Pauligin kilpailusivustolta, missä tapahtuu myös äänestäminen. Voittajareseptin mukaista makuparia tarjoillaan Pauligin osastolla Taste of Helsinki -tapahtumassa kesäkuussa. 



Pähkinätoffeeleivos: Sulata kattilassa 150g voita ja 150g tummaa suklaata. Jäähdytä. Vatkaa 4 kananmunaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos sekä ripaus suolaa ja 2tl leivinjauhetta. Lisää vielä 2,5dl jauhoja.

Vuoraa 24x36 -kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10min ja valmista sillä aikaa kuorrutus.



Kuorrutus: Rouhi erilaisia pähkinöitä veitsen avulla hieman pienemmiksi niin, että sinulla on yhteensä 4dl isokokoista pähkinärouhetta. Itselläni oli cashew-, hassel-, pekaani- ja saksanpähkinöitä sekä kokonaisia manteleita.

Laita pähkinät, 75 voita, 1,5dl sokeria, 1dl kermaa ja 1rkl vehnäjauhoja kattilaan. Kuumenna seosta ja kiehauta noin minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja mausta ripauksella suolaa. Leivitä kuorrute puolikypsän pohjan päälle lusikan avulla. Paista vielä toiset 10min, kunnes pinta on ruskistunut.

Kun pohja on jäähtynyt, sulata 50g valkosuklaata ja koristele pinta roiskimalla suklaata eri suuntiin lusikan avulla. Nosta jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa veitsellä 35 pientä leivosta. 



Yhteistyössä Paulig

4 kommenttia:

  1. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun! :P

    VastaaPoista
  2. oooo pakko kyllä itsekin kokeilla tätä joskus! :p ja kävin äänestämässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! Siitä hyvästä teen tätä joskus sulle ;)

      Poista