sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Jack Daniel's ribsit


Eilen uhosin tekeväni Jack Daniel's -kastikkeella siveltyjä ribsejä TGI Fridaysin tyyliin ja niin teinkin! Kastikkeen tekemiseen meni hetki jos toinenkin, mutta kastikkeesta tuli kieltämättä todella hyvää. Ohje on sovellus muutamasta satunnaisesti googlettelemalla löytyneestä reseptistä, joissa kommenttien mukaan oli kaikissa hyvää ja huonoa. Mielestäni kastike oli hyvin samantyylistä kuin TGIF:n kastike, mutta tietenkään se ei voi täsmälleen samalle maistua. 

Annoksessa oli lisukkeina samat kuin TGIF:n annoksessa: seasoned fries ja lime-inkivääri cole salw. Näiden ohjeet seuraa perässä!

Jack Daniel's kastike: Ota yksi kokonainen valkosipuli ja leikkaa siltä "lakki" pois, noin sentin verran, että kynsien sisus tulee hieman näkyviin. Laita valkosipuli uunivuokaan ja pirskottele sen päälle oliiviöljyä. Paista valkosipulia folion alla 200-asteessa noin 50min. Anna jäähtyä hieman.

Sekoita kattilassa 1,5dl vettä, 2dl ananasmehua, 1/2dl teriyaki-kastiketta, 2dl fariinisokeria ja 1rkl worcester-kastiketta. Kuumenna seosta ja kun se kiehuu, vähennä hieman lämpöä.

Purista valkosipulista paahtunutta sisusmössöä vähintään 1rkl verran ja lisää kastikkeeseen. Lisää vielä 1 sitruunan mehu, 1 kevätsipulin valkoinen osa pieneksi pilkottuna, 1rkl ananasmurskaa, 2rkl Jack Daniel'sia sekä ripaus cayennepippuria.

Keittele kastiketta kokoon noin tunnin ajan, kunnes se on vähentynyt noin puolella ja on paksuuntunut. Laita osa kastikkeesta erilliseen kulhoon ja tarjoile valmiiden ribsien dippinä.



Ribsit: Leikkaa ribsit haluamasi kokoisiksi paloiksi ja asettele uunivuokaan. Rouhaise molemmin puolin suolaa. Valele ribsit kastikkeella ja paista 180-asteisessa (tai vähemmässä) uunissa parisen tuntia. Käännä ribsejä noin puolen tunnin välein ja sivele lisää kastiketta.

Mikäli pinta ruskistuu liikaa, laita päälle folio. Halutessasi voit tehdä viimeisen silauksen grillaamalla ribsejä hetken molemmin puolin.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Meidän oli heti pakko alkaa muistelemaan reissua, vaikka ihan just palattiin. Ruoka tuo hyviä muistoja mieleen :)

      Poista
    2. Luin kaikki ne toisen blogin matkapostaukset, oli tosi kiva niitä lukea, melkein kaikki olivat tuttuja maisemia meille parilta reissulta.

      Poista
    3. Reissu oli kyllä todella hieno! Toivottavasti mekin tehdään joskus toinenkin matka länsirannikolle :)

      Poista