tiistai 9. huhtikuuta 2013

Uuniperuna savuporotäytteellä



Ihmiset ovat nykyään kovin perunakammoisia, joten itseltäkin unohtuu, kuinka kätevä raaka-aine peruna on. Uuniperuna ei ole mikään pikaruoka, koska sen kannattaa antaa kypsyä uunissa ihan kunnolla. Puoliraaka uuniperuna on aika kammotus! Mutta muuten se ei vaadi kovin paljoa työstämistä, joten helppo se ainakin on.

Uuniperuna: Pese rosamunda-perunoita vähintään yhtä monta kuin syöjiä (ja jos perunat on kovinkin pieniä, niin vähintään kaksi per nenä). Paketoi perunat folioon ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita perunat esim uunivuokaan ja kypsennä uunissa keskitasolla puolisentoista tuntia.

Avaa paketit varovasti ja leikkaa perunan päälle ristiviilto. Purista perunaa hieman auki ja lisää täytettä väliin.

Savuporotäyte (kahdelle perunalle): Silppua n. 50g savuporoleikettä, puolikas punasipuli ja pari ruokalusikallista persiljaa. Sekoita keskenään ja lisää puoli purkillista (75g) ranskankermaa. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Tarjoa uuniperunat patongin ja raikkaan salaatin kera.

8 kommenttia:

  1. Oi, nam! Mua ihmetyttää tuo hiilarivouhotus ja perunoiden aliarvioiminen. Peruna on hyvää ja monikäyttöistä. Eikä ole hinnalla pilattu! Voiko oikeasti olla parempaa, kuin vaikkapa juuri nostetut uudet perunat voin kera?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, perunoita saa ison säkin hyvinkin halvalla ja mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon. Voi että, oispa jo kesä ja uudet perunat!

      Poista
  2. Minäkään en ole yhtään perunakammoinen, se on aivan lempparini keittiössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllästyin perunaan teininä, kun sitä oli syöty koko 80- ja 90-luvut. Joten sitten seuraavat 10 vuotta meni suosiessa riisiä ja pastaa. Mutta nyt peruna on tehnyt hienon paluun! :)

      Poista
  3. Mä oo kans perunan paras kaveri!

    VastaaPoista
  4. Uunissa kypsennetyt potut, olipa ne kokonaisina, lohkoina, puolikkaina, valkosipulin ja kerman kera tai miten vaan, ovat ihan parasta! Keitetyistä en niin välitä, mutta noin muissa muodoissa meillä syödään perunaa paljon. Hyvän perunapuolustuksen postasit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en juuri välitä keitetyistä perunoista, jos ei lasketa uusia perunoita. Ja keitetytkin menee, jos on paljon hyvää kastiketta ;) Ostin juuri pussillisen perunoita viikonlopuksi, jos vaikka tekis taas itse ranskalaisia...

      Poista