keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Karpalo-valkosuklaakeksit



Kertooko se keksien mausta jotain, että juuri kun huomaa syöneensä viimeisen yksilön, muistaa, että näitähän ei ole vielä keretty kuvata... Että uutta taikinaa kehiin ja uudet keksit uuniin! Tosin pakko huomauttaa, etteivät keksit nyt kerralla hävinneet, että mahdollisuuksia kuvaamiseen olisi ollut useaan otteeseen ;)

Keksit: Aloita pitämällä 100g voita huoneenlämmössä niin, että se on pehmeää (tai hätäisimmät voi käyttää mikrossa 30s). Vatkaa voi ja 1dl fariinisokeria ja 1dl kidesokeria. Lisää yksi kananmuna ja vatkaa vielä hieman.

Lisää sen jälkeen 1/4tl suolaa, 1/2tl leivinjauhetta, 1/2tl vaniljasokeria ja 1,5-2dl jauhoja. Rouhi n. 100g valkosuklaata ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää vielä n. 70g kuivattuja karpaloita ja sekoita.

Nostele pellille leivinpaperin päälle pieniä kasoja. Voit taputella kasoja hieman, mutta keksit leviävät ja madaltuvat uunin lämmössä. Taikinasta tulee n. 18 keksiä. Paista 175 asteisessa uunissa n. 10-12min.

10 kommenttia:

  1. Juu-u, kyllä se aika paljon kertoo keksien mausta. :D Ihanaisilta vaikuttavat, omnomnom!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä toinen erä oli vielä parempi kuin ensimmäinen! Tosin en tiedä miksi :)

      Poista
  2. Voi taivas, miten hyviä nämä oli!!! Löysin blogisi vahingossa ja tämä ohje sattui silmään.. en malttanut olla tekemättä! NAAAAAAAAM! Näiden syömistä ei voi lopettaa. Iik!
    Terveiset Australiasta!
    http://cookingcovertocover.blogspot.com.au/2012/09/white-chocolate-and-craisin-cookies.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja kiva kun löysit tänne! Kyllä nämä meilläkin hupeni (myös toinen erä) aikamoista vauhtia kahvipöydässä ;) Aina on pakko otta vielä yksi!

      Pitääpä käydä tutustumassa blogiisi, kiitoksia linkistä! :)

      Poista
    2. Kaitpa ne hävis ko kaiffari söi varmaan viis! Mut olivat ihan supereita, nyt oon niitä täällä tekemässä :)

      Poista
    3. Ne oli ihan kaiffaria varten leivottu ;) Jee, ootan jo meidän yhteiskokkailuja!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella! Tein ihan vasta näitä ja muistin taas että ovat aivan erityisen hyviä :)

      Poista
    2. Testaan näitä lauantaisiin kekkereihin. Ja jos saan kerrankin jotain leipomuksia oikeasti onnistumaan, niin tuun ja annan märän pusun poskellesi! (varo vaan)

      Poista
    3. Haha, tämä on ehkä blogihistoriani söpöin kommentti <3 Toivottavasti onnistuu! Keksejä paistaessa kannattaa kytätä koko ajan, etteivät pääse palamaan. Reunat saa kyllä ruskistua hieman mun mielestä :) Ja sitten jäähdyttää ne taisaisen pinnan päällä, ne voi nostaa helpoiten leivinpaperin kanssa kaikki yhdessä :)

      Poista