keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Chimichurri ja BBQ-possu



Kastike tekee kaikesta aina paremman makuista. Erityisen ihania ovat yrttiset kastikkeet, joihin yhdistyy paprikaa tai tomaattia. Olen syönyt joskus hampurilaisen, jonka välissä oli chimichurri-kastiketta, joka lienee kotoisin Argentiinasta. Se oli todella hyvä hampurilainen.

Olin tehnyt chimichurria jo ennen hampurilaiskokemustakin ja nyt yritin muistella, miten tein kastikkeen viimeksi. Mitä todennäköisimmin katsoin mallia täältä, joten myös tämä kastike on tehty kyseistä ohjetta suurin piirtein noudattaen. Kastikkeen seurana piti toki olla jotain muutakin, joten tein myös bbq-possua ja kuorellisia lohkoperunoita.

Chimichurri

Mutta kastike kannattaa tehdä ensin ja sen on hyvä tekeytyä tunteja. Aloita paistamalla punainen parika neljään osaan halkaistuna pellillä ja laita samaan yhteyteen noin 6 valkosipulin kynttä. Paista grillivastuksen alla 250 asteessa, kunnes paprikan kuori on hieman mustunut. Jäähdytä hieman ja kuori paprikat sekä silppua pienenpieneksi silpuksi. Tee sama valkosipuleille.

Pilko joukkoon vielä muutama valkosipulinkynsi, ruukullinen lehtipersiljaa ja hieman jeeraa (alle 0,5tl). Sekoita joukkoon 1dl oliiviöljyä ja 2rkl valkoviinietikkaa. Mausta vielä paprikajauheella (0,5rkl), oreganolla (1tl), suolalla ja tabascolla.




BBQ-marinadiPurista yhden mandariinin mehut ja sekoita joukkoon 1rkl soijakastiketta, 0,5dl American BBQ -kastiketta ja 1dl paseerattua tomaattia. Sivele porsaan filepihvejä (itse teen aina puolikkaita ja nuijin ne ohuemmaksi) molemmin puolin marinadilla ja rouhaise suolaa myllystä. Paista öljyn kera paistinpannulla. Itse laitoin fileet uunivuokaan ja sivelin vielä marinadin lopulla ja laitoin uuniin vielä kypsymään perunoiden valmistumisen ajaksi.



Lohkoperunat

Perunat on yksinkertaisesti pesty hyvin, lohkottu kuorineen ja aseteltu pellille. Perunoiden päälle laitoin öljyä ja heitin suolaa myllystä aimo annoksen (koska suurin osa menee ohi). Paistoin uunissa 225 asteessa kypsäksi, noin 20 minuuttia taisi mennä näin pieneen määrään (4 perunaa).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti