torstai 10. marraskuuta 2011

Magnolian ihanat kuppikakut

Ehkä maailman kuuluisin kuppikakkula löytyy New Yorkista. Magnolia Bakery on varmasti monella to do -listalla kaupunkiloman mukavana taukopaikkana. Itsellänikin oli pyhät aikomukset helliä maku- ja näköhermoja vaalean pastellisessa kahvilassa, mutta kuinkas kävi: oli niin kiire shoppailla tai kiire jonnekin muualle, että kävelimme aina vain vauhdilla Rockefeller Centerin kulmilla sijaitsevan kahvilan ohi. En edes kerennyt kuvaa napata, vaikka hieman ikkunassa kuolasinkin kuorrotteen perään. Ehkä seuraavalla reissulla. Magnolia Bakery löytyy muuten nykyään myös Los Angelesista, Chicagosta ja Dubaista (!). Dubaista löytyy näemmä ihan kaikki.



En tiedä, onko Magnolia Bakeryllä mitään tekemistä Pirkka-lehden sivuilla olevan reseptin Magnolian ihanat kuppikakut kanssa, mutta nämä kuppikakut maistuvat vähintään yhtä hyvälle, kun bakeryn cupcake:t näyttävät. Sen lisäksi, että limetin ja jugurtin ihanan kirpakka maku yhdistyy pehmeään juusto-valkosuklaa -kuorrotteeseen, ovat nämä myös tarvittaessa kauniita kuin leivokset vain voi olla. Suosittelen erityisesti naispuolisten vieraiden hemmotteluun, mutta kokemuksen mukaan menevät pikapikaa alas myös miehiltä :)


Aloita raastamalla limetin kuorta ja puristamalla mehua. Kuorta pitäisi saada noin 2tl ja mehua 3/4 dl. Yleensä olen käyttänyt kaksi limettiä. Sulata noin 50g voita (alkuperäisessä ohjeessa 100g leivontamargariinia). Vaahdota 3 huoneenlämpöistä kanamunaa ja 3dl sokeria. Sekoita joukkoon limetin mehu, kuori ja voi.

Sekoita keskenään 3dl vehnäjauhoja (alkuperäisessä ohjeessa 4dl) ja 1,5 tl leivinjauhetta ja siivilöi taikinaan. Sekoita vielä joukkoon 200g maustamatonta jugurttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20min.

Kuorrute: Sekoita keskenään 200g valkosuklaata ja 200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadephia on ollut varsin maniota tähän). Pursota tai levitä lusikalla kuppikakkujen päälle. Koristele.

2 kommenttia:

  1. Nytpä löytyikin varma kuppikakkujen ohje, kiitos Heidi! Helppo, suhtkoht vähän rasvaa ja tulos oli kuitenkin mehukas ja näyttävä!

    VastaaPoista
  2. Tää ohje on tosi hyvä! Nuo lime, valkosuklaa ja jugurtti tekee näistä ihan vastustamattoman hyviä! Ja kauniitakin saa, kun jaksaa pursottaa täytteen ja koristella (nykyäänhän kaupasta löytyy vaikka mitä nättejä koristeita). Ehdottomasti mun lemppareita ja takuuvarmoja onnistujia :)

    VastaaPoista